Carpaccio maaltijdsalade
Benodigdheden
Gemengde sla
Carpaccio
rode ui
Olijven
Pijnboompitjes
Zongedroogde tomaatjes op olie
Gekookte eieren
Parmezaanse kaas flakes
Knoflook-kruiden croutons
Dressing. ( pesto dressing of truffel dressing ) ( zie bereiding )
Donker bruin ongesneden brood, of stokbrood.
Bereidingswijze
Neem grote borden, leg ruim sla op het bord. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan. Leg op de sla ruim carpaccio, olijven, in halve ringen gesneden rode ui, zongedroogde tomaatjes, Parmezaanse kaas flakes en parten gekookt ei. Sprenkel hierover dressing. Bijv pesto dressing. Roer wat groene pesto los met wat mayonaise en olijfolie. Of een truffel dressing. Deze kan je in een flesje kopen. Of maak de truffel dressing zelf. van truffel mayonaise, wat olijfolie en citroensap. als laatste strooi je de croutons erover. Serveer dit met een donker bruin brood, en snijd het zelf, zodat je heerlijk dikke hompen kan snijden, of voor de liefhebber stokbrood. Serveer er ook kruidenboter bij.