Carpaccio maaltijdsalade

Benodigdheden

Gemengde sla

Carpaccio

rode ui

Olijven

Pijnboompitjes

Zongedroogde tomaatjes op olie

Gekookte eieren

Parmezaanse kaas flakes

Knoflook-kruiden croutons

Dressing. ( pesto dressing of truffel dressing ) ( zie bereiding )

Donker bruin ongesneden brood, of stokbrood.

Bereidingswijze

Neem grote borden, leg ruim sla op het bord. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan. Leg op de sla ruim carpaccio, olijven, in halve ringen gesneden rode ui, zongedroogde tomaatjes, Parmezaanse kaas flakes en parten gekookt ei. Sprenkel hierover dressing. Bijv pesto dressing. Roer wat groene pesto los met wat mayonaise en olijfolie. Of een truffel dressing. Deze kan je in een flesje kopen. Of maak de truffel dressing zelf. van truffel mayonaise, wat olijfolie en citroensap. als laatste strooi je de croutons erover. Serveer dit met een donker bruin brood, en snijd het zelf, zodat je heerlijk dikke hompen kan snijden, of voor de liefhebber stokbrood. Serveer er ook kruidenboter bij.