Appel crumble

Een oven heerlijk toetje, waarvan ik eigenlijk altijd de ingrediënten standaard in huis heb. Het is heerlijk om warm te eten als dessert, met een bolletje ijs, of wat slagroom. Maar ook koud heerlijk, de andere dag bij een kopje thee! Je hebt het echt in een hand omdraai gemaakt. Een simpel, maar ooooo zooo lekker gerecht, wat nooit gaat vervelen. Heb er vandaag ook rozijnen aan toegevoegd.Dan vind ik deze appel crumble nog lekkerder.

Ingrediënten


4 - 5 grote appels ( Mijn favoriet voor dit gerecht, jonagold )
Suiker-kaneel ( op gevoel, om door de appelblokjes te mengen )
100 gram bloem
60 gram roomboter of margarine
80gram suiker
( Rozijnen ) ( Ik doe er altijd rozijntjes door )

Bereidingswijze


Snijd de appels in blokjes, en meng met suiker en kaneel.
Vet een ovenschaal in, of gebruik kleine 1 persoons schaaltjes.
Doe daar de appelblokjes in.
Maak gewoon in een kom, met je handen een kruimel deegje van de boter, bloem en suiker.
Doe het deegje over de appels. Zet het in een voorverwarmde oven van 200 graden, tot het deegje mooi bruin is. Ongeveer 25/30 minuten. Je kan bijv ook wat rozijnen door de appels mengen, of blauwe bessen.