Pasta gehaktballetjes paprika

Ingrediënten 4 pers 

Penne pasta

500 gram gehakt

1 losgeklopt ei

1 grote rode ui

Paneermeel

Italiaanse kruiden 

Vers gemalen peper en zout

Donkerbruine basterdsuiker 

Bak snoep paprika's 300 gram ( of 1 rode en 1 gele paprika)

Kookroom

Pastasaus piccante Bertolli 

Bereidingswijze 

Meng het gehakt met het losgeklopt ei, paneermeel, versgemalen zout en peper en Italiaanse kruiden. Draai hier gehaktballetjes van. Zet ondertussen een pan water met zout op voor de pasta.

Bak de gehaktballetjes mooi bruin in olijfolie. Voeg de ui, gesneden in halve ringen toe. En bak even mee. Snijd de mini paprika's in de lengte in zessen. Of de grote paprika's in reepjes. Voeg ook de paprika's toe. Ondertussen kook je de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. 

Laat de balletjes met ui en paprika een minuut of tien zachtjes bakken, onder af en toe roeren. 

Voeg dan een flinke scheut kookroom toe. 150 -200 ml.  En roer zachtjes door. Dan wat van de pasta saus. En roer het geheel tot een gladde saus. Voeg een eetlepel donkerbruine basterdsuiker toe. 

Naar smaak nog wat pastasaus of kookroom toevoegen. Breng zonodig op smaak met zout en versgemalen peper. Meng de penne met de gehaktballetjes.