Kruidnoten witte chocolade taart

Benodigdheden

300 gram kruidnoten

100 gram ongezouten roomboter

200 gram Monchou (roomkaas)

2 zakjes vanillesuiker

100 gram witte basterdsuiker

500 ml slagroom

2 zakjes klopfix ( Slagroom versteviger )

1 reep witte Tony Chocolonely chocolade

1 eetlepel suiker

1/2 Sinaasappelschil geraspt 

Springvorm van 22 cm

Bereidingswijze

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en smelt de roomboter in een pan.

Verkruimel ondertussen de kruidnoten in een keukenmachine, blender of met de staafmixer. Doe de gemalen kruidnoten in een kom en voeg de gesmolten boter toe. Meng het geheel goed en doe dit in de springvorm. Dit wordt de bodem van de taart dus druk het mengsel goed aan met een lepel. Zet de springvorm in de koelkast om op te stijven.

Neem een kom en doe hier de Monchou in samen met de vanillesuiker en de basterdsuiker. Meng deze drie goed door elkaar tot het één geheel is. Rasp wat van de schil van een sinaasappel en roer dit ook door het Monchou mengsel.

Neem een andere kom en doe hier de slagroom met de eetlepel suiker, en één zakje klopfix in. Klop de slagroom net zolang tot deze mooi stijf is. Voeg tijdens het kloppen ook het tweede zakje klopfix toe. Wanneer de slagroom mooi stijf is voeg je het Monchou-mengsel toe en spatel je alles goed door elkaar. Haal de springvorm uit de koelkast en stort het mengsel in de springvorm, verdeel het mooi en strijk het glad met een spatel.

Zet de taart terug in de koelkast en laat hem minstens 2 uur of langer opstijven. Snijd de witte chocolade fijn (mogen best wat grove stukjes tussen zitten) en strooi dit over de taart heen. Zorg dat de hele bovenkant met de chocolade bedekt is