Lange vinger mokka taartje
Een simpel, zo klaar, budget taartje. Hoeft ook niet de oven in.
Wil je het wat groter, gewoon het recept dubbel.
Ingrediënten
Lange vingers ongeveer 36 stuks ( 1.5 pak )
Verse slagroom 250 ml
Schaaltje lauwe koffie
2 eetlepels suiker
2 thee lepels mokka oplos koffie
hagelslag
1 zakje vanille suiker
1 zakje slagroom versteviger
Bereidingswijze
Klop de slagroom met twee eetlepels suiker, 1 zakje vanille suiker, de slagroom versteviger en twee thee lepels mokka oplos koffie tot een koffie crème.
Haal twaalf lange vingers door de lauwe koffie en leg ze op een schaal. Niet te nat, want dan krijg je een te natte taart.
Smeer de koffie crème er op. Daarna een laagje hagelslag.
Maak drie lagen. Lange vingers, crème, hagelslag. Eindig wel de laatste laag zonder hagelslag. En strooi over de laatste laag crème, cacao poeder.
Zet de taart afgedekt, minstens twee uur in de koelkast.
Haal de taart een half uurtje voor gebruik uit de koelkast. Is hij bij het serveren lekker zacht.