Stroopwafel cake

Stroopwafel cake

 

Benodigdheden

240 gram suiker

240 gram boter

280 gram zelfrijzend bakmeel

1 zakje vanille suiker

snuf zout

4 eieren

2 theelepels kaneel

6 stroopwafels

 

 Bereidingswijze

       

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een bakvorm goed in en leg een velletje bakpapier in de cake vorm, hierdoor gaat de cake er gemakkelijker uit.

Mix de suiker met de vanillesuiker en boter romig. Mix een voor een de eieren erdoor. Zeef het zelfrijzend bakmeel, voeg het met een snufje zout en de kaneel erbij. Spatel of mix nog een keer goed door. Snijd of breek 6 stroopwafels in stukjes en spatel door het cakebeslag.

Doe het cakebeslag in de bakvorm. Zet de cakevorm ca. 55-60 minuten in de oven tot hij mooi gerezen en gaar is. Controleer met een prikker of de cake er droog en schoon uit komt en laat afkoelen.

Eventueel kan je er wat karamel saus overheen doen en wat stukjes of mini stroopwafels.