Stroopwafel cake
Stroopwafel cake
Benodigdheden
240 gram suiker
240 gram boter
280 gram zelfrijzend bakmeel
1 zakje vanille suiker
snuf zout
4 eieren
2 theelepels kaneel
6 stroopwafels
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een bakvorm goed in en leg een velletje bakpapier in de cake vorm, hierdoor gaat de cake er gemakkelijker uit.
Mix de suiker met de vanillesuiker en boter romig. Mix een voor een de eieren erdoor. Zeef het zelfrijzend bakmeel, voeg het met een snufje zout en de kaneel erbij. Spatel of mix nog een keer goed door. Snijd of breek 6 stroopwafels in stukjes en spatel door het cakebeslag.
Doe het cakebeslag in de bakvorm. Zet de cakevorm ca. 55-60 minuten in de oven tot hij mooi gerezen en gaar is. Controleer met een prikker of de cake er droog en schoon uit komt en laat afkoelen.
Eventueel kan je er wat karamel saus overheen doen en wat stukjes of mini stroopwafels.