Gevulde paprika's

Benodigdheden 4 personen

4 paprika's 

400-500 gram mager runder gehakt

1 grote rode ui

Klein blikje mais

1/2 rode peper

Taco kruiden

Peper/zout/paprikapoeder 

Geraspte kaas

Rijst

( tortillachips/crème fraiche)

Bereidingswijze 

Snijd de paprika's doormidden . Verwijder de zaadlijsten. Leg de helften op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Bak het gehakt met wat zout, peper, paprikapoeder rul en bruin in een kneepje vloeibare margarine. Snipper de rode ui en bak deze even mee. Snijd een halve rode peper heel fijn en voeg deze samen met de mais korrels ook toe en bak lekker even mee aan. Voeg dan taco kruiden toe en breng het gehakt mengsel goed op smaak. 

Laat dan het gehakt mengsel even uitlekken in een vergiet of zeef. Vul de paprika's met het gehakt, en doe er dan nog geraspte kaas overheen. 

Verwarm je oven voor op 200 graden. Bedek de paprika's met aluminiumfolie en schuif in de oven. Een half uurtje met de aluminiumfolie erover. Dan haal je de folie eraf, en nog tien minuten zonder folie.

Serveer de paprika's bijvoorbeeld met rijst, crème fraiche,  tortillachips of een salade.