Sneeuwster
Wie kent het niet van vroeger, de sneeuw ster. Toen ik kind was vaak op verjaardagsfeestjes op tafel. In de supermarkt in de vriezer, in de vierkante doosjes. Ik heb het taartje nu zelf gemaakt. En het is echt meer dan lekker!! Zachte biscuit ( slagroomtaart deeg ) Verse slagroom en een vleugje advocaat. Het is ook helemaal niet ingewikkeld. Een taartje om echt te proberen en iedereen blij te maken.
Ingrediënten
3 eieren, op kamertemperatuur
90 gram suiker
60 gram bloem
30 gram maïzena
snuf zout
500ml slagroom ( opgeklopt met 4 eetlepels suiker en 2 zakjes slagroom versteviger van Dr Oetker }
advocaat, koud, hoeveelheid naar smaak
poedersuiker
Bakvorm ø 21cm, ingevet.
Voor het beste resultaat bestuif je de bodem met wat bloem en bekleed je de randen met repen bakpapier.
Bereidingswijze
Meng de bloem, maïzena en een snuf zout.
Klop de eieren met een mixer, op hoogste snelheid, samen met de suiker dik en schuimig tot het als een trage massa van de kloppers terugloopt in het beslag. Dit duurt een minuut of 10!!
Zeef het bloem mengsel in gedeelten bij de eieren en spatel/vouw voorzichtig luchtig door het beslag. Giet het beslag in de bakvorm en zet in het midden van een op 150°C voorverwarmde oven en bak in 30-35 minuten gaar.
Als de taartbodem goed is zet je de oven uit, en de deur op een kier, om voorzichtig wat koude lucht binnen te laten. Na een paar minuten kan je voorzichtig de taartbodem uit de oven halen, laat nog heel even in de vorm afkoelen en verwijder dan de rand, keer op een taartrooster en verwijder de bodem. Laat helemaal afkoelen.
Klop de slagroom stijf met 2 zakjes slagroom versteviger en 4 eetlepels suiker.
Snijd de taartbodem horizontaal in twee lagen. Snijd in het midden van de bovenzijde met mes sneden een ster zodat er punten ontstaan die aan de buitenrand (tenminste 2 cm) nog aan elkaar zitten. Besmeer de bodem ruim met de slagroom. Maak in het midden een bolling zodat de bovenkant straks mooi open staat. Verdeel lekker wat advocaat over het midden van de taart en leg de bovenzijde er voorzichtig op. Door de insnijdingen staat de bovenzijde nu mooi open en is de advocaat zichtbaar.
Strooi er dan als laatste nog wat poedersuiker over.
Genieten maar.