Pavlova met vers fruit

Ben gek op schuim. En daarom een pavlova gemaakt, gevuld met slagroom en vers fruit bovenop. Het is eigenlijk dood eenvoudig om te maken. Het enige waar je goed op moet letten is het schuim drogen. Dat je de oven niet te hoog zet, zodat het mooi crème kleur blijft, en niet te donker wordt. En dan smullen maar.

Ingrediënten

5 eiwitten

250 gram witte basterd suiker

1 eetlepel maïzena 

 


500 ml slagroom
4 eetlepels suiker
2 zakjes slagroom versteviger


Aardbeien
Blauwe bessen
Frambozen
Muntblaadjes

Bereidingswijze

Klop de 5 eiwitten stijf in een kom met de mixer, terwijl je beetje voor beetje de suiker toevoegt. Zorg, dat je kom en gardes brandschoon en vet vrij zijn, anders krijg je het eiwit niet stijf! Voeg, lepel voor lepel de basterdsuiker toe, en blijf mixen. Spatel als het eiwit stijf is, de gezeefde maïzena erdoorheen.

Stort nu het schuim op een bakplaat, op bakpapier. Ik zette een ring van een springvorm op het papier, en deed toen het schuim erin, zodat ik een mooie ronde vorm kreeg. Haal daarna de ring weg. Je kan ook een ronde tekenen op het bakpapier. 

Laat de merengue nu +/- 2.5 uur drogen in de oven. Dan is het van buiten hard, maar van binnen lekker taai. Zet de oven op 50 graden, en de deur op een spleetje open. Zet je de oven hoger, wordt je merengue al snel bruin van kleur. Het hoeft niet te bakken, het moet drogen. Maar elke oven is anders. Dus even uitvinden hoe lang die moet. De bedoeling is dat de buitenkant krokant is, en de binnenkant nog een beetje zacht en wat taai. Denk je dat hij wat langer moet, doe gerust.

Haal dan uit de oven, en laat het afkoelen. Klop de slagroom met de 4 eetlepels suiker, en zakjes slagroom versteviger stijf. Verdeel dit over je taart. Verdeel dan het verse fruit erover. En als laatste de muntblaadjes.