Bobotie

Ingredienten 4 personen

400 gram sperziebonen
500 gram gehakt
2 handjes rozijnen
1 appel
2 uien
2 tenen knoflook
4 eieren
200 ml melk
1 theelepel kerrie
1 theelepel koriander
1 eetlepel ras al hanout
1 theelepel gemberpoeder
Snufje kaneelpoeder
Zout/peper/nootmuskaat
Rijst


Bereidingswijze

Begin met het voorverwarmen van je oven op 200 graden. Zet een pan water op en kook de rijst volgens de bereidingswijze van het pak, wel de rozijnen in water.


Kook in een ander pan de sperziebonen circa 15 minuten in water met wat zout. Snijd de uien en de knoflook fijn. Snijd vervolgens ook de appel in stukjes.

Meng in een beker de melk met de eieren, wat peper/zout/nootmuskaat. Giet een klein scheutje olie of vloeibare margarine in een pan en fruit de uit met de knoflook en kerrie, koriander, gember, ras al hanout, kaneel en een snufje peper en zout aan. Voeg na ongeveer 2 of 3 minuten het gehakt toe en bak dit rul. Voeg daarna de gekookte sperziebonen en de stukjes appel toe en bak dit een paar minuten mee.

Ze het vuur uit en schep alles in een ovenschaal. Giet het ei-mengsel er overheen. Zet de ovenschaal voor ongeveer 30 minuten in de oven. Roer de rozijnen door de rijst. Serveer de ovenschotel met de rijst en de rozijnen.