Spaghetti met balletjes in paprika roomsaus



Ingrediënten

500 gram half om gehakt
ei/paneermeel
Zakje gehakt kruidenmix paprika
peper/zout/paprikapoeder
2 uien

1 bakje champignons
2 rode paprika's
2 tenen knoflook

1 pot gegrilde paprika's
olijfolie
200/250 ml kookroom
spaghetti
1/2 groente bouillon tablet
Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Meng in een kom het gehakt met een ei, paneermeel, zakje kruidenmix, paprikapoeder, peper.
Snijd 1 ui in snippers, en meng door het gehakt. Draai er gehaktballetjes van.

Neem een hapjes of koekenpan, en bak de gehaktballetjes in olijfolie of vloeibare margarine mooi bruin en gaar.
Snijd de champignons in vieren, en bak even met de gehaktballetjes mee. Snijd ondertussen de andere ui, paprika, en knoflook in stukjes. Haal de balletjes uit de pan. Verwarm wat olijfolie in de koekenpan, en bak de ui, knoflook en paprika zacht in ongeveer 10 minuten.
Voeg een heel klein beetje zout en peper toe, zomaar een snufje. En een flinke lepel paprikapoeder.
Voeg dan de kookroom toe, en de halve bouillontablet. Warm even door.

Doe dan het paprika mengsel in een kom, en maak er een gladde saus van met de staaf mixer.
Zet de spaghetti op, en kook deze gaar volgens de gebruiksaanwijzing.Leg de balletjes weer in de pan, en voeg de paprika saus toe. Warm nog even goed door.
Zorg dat je spaghetti ondertussen klaar is, en giet deze af.
Doe de spaghetti op een bord, saus erover, en eventueel heerlijk wat Parmezaanse kaas erover raspen. Eet knoflookbroodjes, rozemarijn stengels, of een salade erbij. Smakelijk.