Slagroomtaart
Maak eens zelf een slagroomtaart. Een heerlijk zelf gemaakte taart met een vulling van slagroom en aardbeien of kersen. Lijkt moeilijk, maar is echt heel eenvoudig te maken. Tip, maak je biscuit deeg een dag voor je de taart gaat maken. Is het goed afgekoeld en fijn om mee te werken. Laat het afkoelen als het uit de oven komt. En bewaar daarna afgedekt in de koelkast.
Ik gebruik in dit recept een springvorm van 18 cm doorsnee. Voor de toeven slagroom bovenop de taart heb je een spuitzak nodig.
Ingrediënten
Voor het biscuit deeg
6 eieren
180 gram suiker
120 gram bloem
60 gram maizena
Snufje zout
Vulling
1 liter slagroom
3 zakjes slagroom versteviger
8 eetlepels suiker
Aardbeien of kersen jam
Garnering
Chocolade, aardbei, kiwi, mandarijntjes. Fruit naar keuze.
Nougatines of chocolade voor de zijkant
Bereidingswijze
Meng de bloem, maïzena en een snuf zout.
Klop de eieren samen met de suiker met de mixer op hoogste snelheid dik en schuimig tot het als een trage massa van de kloppers terugloopt in het beslag. Dit duurt een minuut of 10!!
Zeef het bloem mengsel in gedeelten bij de eieren en spatel/vouw voorzichtig, luchtig door het beslag. Giet het beslag in de bakvorm en zet in het midden van een op 150°C voorverwarmde oven en bak in 35-40 minuten gaar.
Als de biscuit goed is zet je de oven uit, en de deur op een kier, om voorzichtig wat koude lucht binnen te laten. Na een paar minuten kan je voorzichtig de biscuit uit de oven halen, laat nog heel even in de vorm afkoelen en verwijder dan de rand, keer om, op een taartrooster en verwijder de bodem. Laat helemaal afkoelen.
Klop de slagroom goed stijf met de slagroom versteviger en suiker.
Snijd een plak van de taart zodat de bovenkant mooi recht is. Snijd de taart dan horizontaal in drie. Beleg het onderste gedeelte met wat vlaaivulling of jam. Leg er een plak biscuit deeg bovenop. Besmeer deze ruim met slagroom. Leg de laatste plak biscuit deeg erop. Besmeer dan de hele taart met slagroom, bovenkant en zijkanten. Doe dan de nougatines om de zijkant. Spuit slagroom toeven bovenop, en garneer de taart met chocolade en fruit.
De chocolade decoratie kan je ook zelf maken. Smelt pure chocolade au bain marie. Laat deze paar minuten afkoelen en doe in een spuitzak. Spuit figuurtjes op een vel bakpapier, en laat deze hard worden in de koelkast. Maar je kan ook chocolade blaadjes kopen.Of met pasen bijv paas chocolade gebruiken. Met kerst bijvoorbeeld hulst blaadjes.