Asperges met Gnocchi en pancetta

Ingrediënten 3 personen

1 kg witte asperges

400 gram gnocchi

200-250 gram pancetta

1 teen knoflook

1 ui

200 ml kookroom

1 theelepel mosterd

1 theelepel honing

Verse krul peterselie

Versgemalen zout en peper

3 hard gekookte eieren

Bereidingswijze

Schil en snijd de asperges in 4 gelijke stukken. Kook ze in water met zout 8 minuten. Giet ze af, en zet even apart. Bak de gnocchi in een koekenpan in wat vloeibare boter mooi bruin. Bak in een droge koekenpan de plakken pancetta.

Doe de gnocchi even in een schaal, en bak in het vet wat nog in de pan zit, de ui en knoflook licht aan. Schenk hierbij de kookroom, de fijn gesneden peterselie, mosterd, honing en zout en vers gemalen peper. Roer dit even goed door.

Doe dan de asperges en gnocchi ook hier bij, en warm goed door. Breng eventueel nog verder op smaak.

Schep de gnocchi met asperges op een bord, leg hier wat plakken gebakken pancetta op, en serveer met een gekookt eitje.