Zuurkool ovenschotel

Ingrediënten 4 personen 

Aardappelpuree 

Zakje zuurkool naturel 

Rozijnen 

Appelsap 

Gehakt 500 gram

1 ui

Gehakt kruiden mix ui

Paneermeel 

Vloeibare margarine 

Vers gemalen zout, peper en nootmuskaat 

Bereidingswijze 

Maak van aardappelen, melk, boter, zout, peper en nootmuskaat een aardappel puree. 

Snipper de ui. Doe wat vloeibare margarine in een hapjes of braadpan. Bak hierin het gehakt rul. Doe de ui en Kruidenmix erbij en bak even mee.

Kook ondertussen de zuurkool 15 minuten in appelsap. 

Wel de rozijnen in lauwwarm water.

Giet de zuurkool af, en laat even uitlekken. Laat ook de rozijnen uitlekken en dep ze even droog.

Meng de zuurkool met de rozijnen. 

Doe in een licht ingevette ovenschaal eerst het gehakt. Daarboven op de zuurkool met rozijnen. En als laatste de aardappelpuree. Strooi er wat paneermeel over, en nog wat boter of vloeibare margarine. Voor een krokant korstje.