Zuurkool ovenschotel
Ingrediënten 4 personen
Aardappelpuree
Zakje zuurkool naturel
Rozijnen
Appelsap
Gehakt 500 gram
1 ui
Gehakt kruiden mix ui
Paneermeel
Vloeibare margarine
Vers gemalen zout, peper en nootmuskaat
Bereidingswijze
Maak van aardappelen, melk, boter, zout, peper en nootmuskaat een aardappel puree.
Snipper de ui. Doe wat vloeibare margarine in een hapjes of braadpan. Bak hierin het gehakt rul. Doe de ui en Kruidenmix erbij en bak even mee.
Kook ondertussen de zuurkool 15 minuten in appelsap.
Wel de rozijnen in lauwwarm water.
Giet de zuurkool af, en laat even uitlekken. Laat ook de rozijnen uitlekken en dep ze even droog.
Meng de zuurkool met de rozijnen.
Doe in een licht ingevette ovenschaal eerst het gehakt. Daarboven op de zuurkool met rozijnen. En als laatste de aardappelpuree. Strooi er wat paneermeel over, en nog wat boter of vloeibare margarine. Voor een krokant korstje.