Sinterklaas taart met speculaas room

Ingrediënten 

Ingrediënten voor het biscuitdeeg 

5 eieren 

150 gram suiker

100 gram bloem

20 gram maïzena 

30 gram cacao 

 

Voor de vulling V

500 ml slagroom 

2 volle theelepels Kaneelpoeder 

2 theelepels koek en speculaas kruiden

2 eetlepels suiker

1 zakje slagroom versteviger 

 

Afwerking 

1 zakje boter crème dr. Oetker 

125 ml melk koud

100 gram zachte roomboter 

Sinterklaas lekkernijen naar keuze. Bijvoorbeeld kruidnoten, schuimpjes, chocolade lettertjes.

 

Bereidingswijze 

Begin met het maken van het biscuitdeeg. Doe de eieren en de suiker in een beslag kom. Mix deze 10 minuten op de hoogste stand. Roer de Cacaopoeder, bloem en maïzena door elkaar. Zeef dit, en voeg toe aan het ei/suiker mengsel. Spatel dit heel rustig door elkaar. 

Bekleed een springvorm op de bodem en randen met bakpapier. Smeer eerst in met wat boter. Blijft het goed zitten. 

Doe het biscuitdeeg in de vorm. Zet 35 minuten in een voorverwarmde oven van 150 graden. Doe de ovendeur even op een kier zetten. Zodat langzaam de koude lucht erin kan. Haal de taart uit de oven en laat eerst in de vorm wat afkoelen. Haal dan uit de vorm en zet op een rooster. Laat deze heel goed afkoelen. 

Klop dan de slagroom met suiker, slagroom versteviger, kaneel en koek en speculaas kruiden stijf. Zet in de koelkast.

Maak nu de boter crème zoals op de verpakking.

Leg je taart op een taart plateau. En snijd deze door drieën. Vul de taart met de speculaas slagroom. Twee lagen dus. Leg de bovenkant erop.

Smeer dan de bovenkant en zijkanten in met de boter crème. Op zo een manier, dat je ook wat van de taart blijft zien. Een naked cake idee dus. 

Leg op de bovenkant sint lekkernijen naar keuze. 

Bijvoorbeeld schuimpjes, chocolade lettertjes, kruidnoten.