Tomatensoep met kaas stengels


Ingrediënten

1.5 kg tomaten
2 grote uien
2 tenen knoflook
2 eetlepels olijfolie
1 liter water
2 groentebouillon blokjes
Kookroom
Roomboter bladerdeeg
Geraspte kaas
Vers gemalen peper en zout
250 gram gehakt,ei,paneermeel en gehaktkruiden.

Bereidingswijze

Was de tomaten. Verwarm de olijfolie in een pan. Snijd de uien en knoflook in blokjes. Fruit de ui en knoflook aan in de olijfolie. Snijd de tomaten in stukjes. Voeg deze toe aan de ui en knoflook. Bak de tomaten even mee. Voeg het water toe en de bouillon blokjes. Breng aan de kook. En laat 30 minuten zachtjes koken.
In de tussentijd laat je wat bladerdeeg lapjes ontdooien. Smeer beide zijden in met olijfolie. Snijd in reepjes en draai ze in de vorm van een twister. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met wat zout, en geraspte kaas. Zet 14 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden.
Haal de soep even van het vuur. En pureer deze met de staafmixer. Maak op smaak met zout en peper. Schenk er een scheutje kookroom in. En warm nog even goed door. In een apart pannetje heb ik soepballetjes gekookt in bouillon. Voeg deze ook toe aan de tomatensoep. Serveer met de kaas stengels. Wij hadden er ook nog brood met kruidenboter bij.