Pompoen ovenschotel

Ingrediënten 4 personen 

Aardappelpuree 

( aardappelen, boter, melk, nootmuskaat)

Halve fles pompoen

500 gram gehakt

1 ui

Blikje tomatenpuree klein

Half blik tomaten blokjes 

Takjes verse tijm

Versgemalen peper en zout

Olijfolie

1 theelepel Kaneel 

Halve theelepel pumpkin spice kruiden

1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker 

Paneermeel 

Boter of vloeibaar bak product

Bereidingswijze 

Maak een verse aardappelpuree van aardappelen, melk, boter, zout, peper en nootmuskaat. 


Snijd een fles pompoen in de lengte doormidden. Verwijder de zaadjes. En snijd in dikke plakken.

Leg bakpapier op een bakplaat. Spray de pompoen schijven in met olijfolie. Leg ze op de bakplaat. Versgemalen zout erover. En leg er takjes verse tijm op. Rooster de pompoen in een voorverwarmde oven, 30 a 35 minuten op 220 graden.

Haal uit de oven en laat wat afkoelen. Verwijder nu de schil en snijd in blokjes. 

Bak het gehakt rul in een hapjespan of koekenpan. Voeg een gesnipperde ui toe. Bak even mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit even goed aan. Daarna de tomatenblokjes. Voeg kaneel, pumpkin spice kruiden en basterdsuiker toe. Zonodig een snufje zout. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen. 

Ga nu lagen maken in een ovenschaal. Doe het gehakt mengsel onderin. Daarop de blokjes pompoen. Daarop de aardappelpuree. Strooi er paneermeel over en wat boter of vloeibare margarine voor een krokant korstje.