pompoensoep

Pompoen soep

Een echt gezellig herfst gerecht, pompoen soep. Ik hou zo van pompoen, de zacht zoete smaak en mooie kleur. Ik heb ook zoete aardappelen toegevoegd.

Ingrediënten

1 fles pompoen
2 rode uien
2 tenen knoflook
1/2 rode peper
2 zoete aardappelen  (oranje )
Olijfolie
Peper/zout
Zure room
1 liter bouillon van groente bouillon blok

( soep balletjes)

Bereidingswijze

Schil de pompoen. Verwijder de zaadjes en draden. Snijd de pompoen in stukken. Schil de zoete aardappelen en snijd ook in stukken. Snipper de ui en knoflook, en snijd de rode peper in stukjes. Maak ondertussen een liter bouillon van groente bouillon blokjes. Doe een flinke scheut olijfolie in een pan. Doe daar de ui, knoflook en peper bij, en bak deze lekker even aan. Doe dan de pompoen en zoete aardappelen erbij. ( de pompoen eerst twintig minuutjes roosteren in de oven met wat olijfolie, zout en peper maakt de soep nog lekkerder ) Voeg zout en peper toe.  Bak nog even mee. Voeg dan de bouillon toe, en laat de soep op zacht vuur ongeveer 25 minuten zachtjes koken. Zet er dan de staafmixer in, en pureer tot een mooie gladde soep. Maak op smaak met nog wat zout, peper, of kruiden naar keuze. Serveer als je dat lekker vindmet een toef zure room. Dit hoeft uiteraard niet perse. 

Hier hebben ze graag soep balletjes erin. Die kook ik even apart in groentebouillon. En voeg ze op het laatst toe.