Sint worst letter

Benodigdheden

6 plakjes roomboter bladerdeeg
350-400 gram half om half gehakt
Zakje gehakt kruiden
1 ei
paneermeel

Bereidingswijze

Leg 5 plakjes bladerdeeg naast elkaar op het aanrecht, wat je eerst met wat bloem bestoven hebt, tegen het plakken. Zorg, dat de plakjes elkaar net iets overlappen. Druk ze goed op elkaar met een vork.

Meng het gehakt met het zakje gehakt kruidenmix, 3/4 ei los geklopt, en wat paneermeel. Je kan natuurlijk ook kruiden naar eigen smaak toevoegen. Kies wat je lekker vind.

Verdeel het gehakt in de lengte over het bladerdeeg. Smeer de randen in met wat los geklopt ei. Vouw het bladerdeeg dicht, en zorg dat het geheel goed aansluit.

Leg het geheel op een bak blik bedekt met bakpapier, met de naden naar onder. En vorm een s.

Steek kleine sterretjes uit het zesde plakje bladerdeeg, en leg dit op de letter. Bestrijk licht met los geklopt ei.

Bak de letter, in 25/30 minuten gaar en goudbruin in een oven van 200 graden.