Portugese custard taartjes, de lokale trots van Portugal. De favoriete gebakjes van onze zoon. Je kan ze zowel koud als warm eten.

Ingrediënten 6 stuks

6 plakjes roomboter bladerdeeg.
4 ei dooiers
rasp van 1/4 citroen
50 gram suiker
1 eetlepel bloem
250 ml slagroom
1 theelepel kaneel
1 vanille stokje ( of theelepel vanillearoma)

Bereidingswijze

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Klop de eidooiers samen met de suiker en de bloem tot een mooie gladde massa zonder klontjes. Voeg dan de kaneel en vanille toe, en roer nog even door.

Vet een muffin vorm in, en leg de plakjes bladerdeeg erin. Snijd eventueel wat overtollig deeg er even af. Zet de slagroom op het vuur, en laat op laag vuur warm worden. Beslist niet koken!!! Dan mislukt het gegarandeerd.

Giet dan de warme slagroom bij het ei mengsel, en roer goed. Doe dan het mengsel weer terug in de pan, en laat op laag vuur, echt op laag vuur, en onder constant roeren de custard room dikker worden. Laat het wederom niet koken!! Duurt ongeveer 5 minuten. Giet dan de custard room in de bladerdeeg bakjes. En zet in een voorverwarmde oven van 220 graden. Ongeveer 15 minuten. Je kan dit heerlijke gerecht zowel warm als koud eten.