Gevuld speculaas
Ingrediënten
250 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram donker bruine basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
Snuf zout
170 gram koude roomboter
1 volle eetlepel koek en speculaas kruiden
2 eieren
500-600 gram amandelspijs ( wil je een dunnere laag amandelspijs gebruik dan 300-400 gram )
Geschaafde amandelen
Bereidingswijze
Meng het zelfrijzend bakmeel, de vanillesuiker, de basterdsuiker, een snufje zout en de koek en speculaas kruiden in een beslagkom even door elkaar met een lepel.
Snijd de koude boter, zo uit de koelkast in stukjes. En doe dit bij de ingrediënten in de beslag kom.
Kneed dit met je handen tot een deeg. Vorm er een bal van. Pak in in Vershoudfolie en leg 30 minuten in de koelkast.
Doe de 2 eieren in een schaaltje. Klop ze even met een vork los. Voeg anderhalf ei toe aan de amandelspijs. En kneed dit met je handen tot een smeuïg geheel.
Haal het deeg uit de koelkast. En verdeel in tweeën. Vet de bakvorm goed in. Rol een helft deeg uit. Strooi eerst wat bloem op je werkblad. Bekleed de vorm met het eerste deel. Doe daarbovenop de amandelspijs. Daarbovenop het andere deeg.
Verwarm ondertussen je oven voor op 175 graden.
Besmeer de speculaas met de rest van het losgeklopt ei. Strooi er geschaafde amandelen over.
Zet de gevulde speculaas in de voorverwarmde oven. En bak mooi bruin en gaar in 35-40 minuten.