Brownie met speculoos topping

Benodigdheden 

140 gram ongezouten roomboter 

180 gram pure chocolade 

130 gram suiker

80 gram donkerbruine basterdsuiker 

2 eieren

1 eidooier 

1 theelepel vanille aroma d'r oetker 

60 gram bloem

1/3 theelepel zout 

1/4 theelepel bakpoeder 

100 gram chocolade naar keuze in grove stukken ( om in het beslag in de bakvorm te duwen )

4 eetlepels speculoos pasta

4 speculoos koekjes

Bereidingswijze 

Neem een bakblik van ongeveer 20 bij 20. Bekleed deze met bakpapier. Smeer eerst in met wat boter, blijft het papier goed zitten.


Doe de boter en chocolade in een kom, en smelt deze au bain marie. Zet dan even opzij en laat deze wat afkoelen.

Doe de kristalsuiker en basterdsuiker erbij. Meng goed door elkaar. Als het wat korrelig is geeft dat niet. Klop de eieren en eidooier er een voor een door. En klop een minuutje. Nu mag ook het vanille aroma erbij.

Nu mag je de bloem, bakpoeder en zout erdoor roeren. Verdeel het beslag in het bakblik. Duw er nu de stukjes chocolade tussen. Bak de brownie in een voorverwarmde oven van 175 graden in 25 tot 30 minuten gaar. Het lekkerst is, als de binnenkant nog wat zacht is. Laat de brownie afkoelen. Verwarm ondertussen op een heel laag vuur de speculaas pasta. Verkruimel de speculoos koekjes. Verdeel eerst de speculoos pasta en daarna de speculaas koekjes over de brownie.