Carne e patate
Ingrediënten
Italiaanse Stoofschotel
olijfolie om in te bakken
1 klontje of kneepje boter
4 bospenen
1 stengel bleekselderij
1 grote ui
3 teentjes knoflook
800 gr - 1 kg sukadelappen of riblappen
2 eetlepels bloem
150 ml witte wijn
2 rundvlees bouillonblokjes
500 g passata ( Gezeefde tomaten )
3 takjes verse oregano of gedroogde oregano
600 g aardappels in blokjes
200 - 250 ml water
Half bosje bladpeterselie
1 afgestreken eetlepel bruine suiker
Eventueel wat alles binder, niet noodzakelijk
Zout/peper/nootmuskaat
Bereidingswijze
Snijd het vlees in grove blokjes , kruid met zout, peper en nootmuskaat. En wentel ze door de bloem.
Verhit een scheutje olijfolie en een klontje boter in een koekenpan en bak het vlees in circa 5 minuten rondom bruin.
Schil en snijd de bospeen in kleine blokjes. Verwijder de draden van de bleekselderij en snijd in kleine blokjes.
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook.
Verhit olie in een braadpan en bak de ui, knoflook, bospeen en bleekselderij circa 5 minuten.
Schep het vlees uit de koekenpan, in de braadpan en schenk de wijn erbij. Verkruimel de bouillonblokjes erboven en laat circa 2 minuten inkoken.
Ris de oregano, of strooi wat gedroogde oregano, voeg samen met de passata toe aan de pan en laat circa 3 minuten koken. Zet het vuur laag, voeg nu 100-150 ml water toe, lepel bruine suiker, en laat de stoofschotel met deksel op de pan circa 2 uur stoven. ( Roer regelmatig!! En voeg, als het wat droog wordt een scheutje water toe. )
Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes. Voeg de aardappels toe aan de pan en schenk de rest van het water erbij, laat op laag vuur en met de deksel op de pan circa 60 minuten stoven. Roer af en toe door. Voeg wanneer het te droog wordt wat extra water toe.
Breng het geheel op smaak met versgemalen peper. En zo nodig zout. ( Waarschijnlijk geen zout meer nodig )
Is het geheel wat dun, paar eetlepels allesbinder toevoegen en nog paar minuutjes laten pruttelen.
Pluk en snijd de blaadjes peterselie fijn. Bestrooi de carne e patate met de peterselie.