Tulband cake met cranberry's rozijnen en sinaasappel

Ingrediënten 

( Met dit recept kan je ook een cake bakken in een normale cake vorm )

225 gram basis cakemeel Koopmans

200 gram ongezouten roomboter 

200 gram witte basterd suiker 

3 eieren 

125 ml melk

Halve pot Boerenjongens uitgelekt 

125 gram gedroogde gezoete cranberry's 

Rasp van de schil van 1 sinaasappel 

Bereidingswijze 

Vet de tulband goed in. Ik gebruik hier zachte roomboter voor. Bestuif daarna met wat bloem.

Klop de roomboter met een mixer zacht. Voeg de suiker toe en klop het tot een romig geheel. Voeg nu de eieren één voor één toe en mix drie minuten op de hoogste stand. 

Voeg het cakemeel en de melk in twee gedeeltes toe en mix dit in één minuut goed door elkaar. 

Voeg de cranberry's, uitgelekte Boerenjongens en de sinaasappel rasp toe. En roer dit door elkaar. 

Doe het cake beslag in de tulband. En zet de tulband in een voorverwarmde oven van 150 graden. 

Bak de cake gaar in 50 tot 65 minuten. Elke oven is anders. Dus kijk vanaf 50 minuten of de cake gaar is. Prik met een houten Saté prikker in de cake. Komt deze er droog uit is de cake goed. Is de prikker nat bak je de cake nog even wat langer.

Laat de cake 15 minuten afkoelen in de vorm. Haal de cake daarna uit de vorm en laat verder afkoelen.