Pollo alla cacciatora

Pollo alla cacciatora ( jagersstoof van kip)

Het is een Italiaanse klassieker. Cacciatora betekent jager, en dit gerecht is dan ook, een stoofpot in jagers stijl. Je kip eens op een hele andere manier. Met zulke lekkere smaken. 

 

Ingrediënten 3 a 4 personen 

1 hele kip ( in stukken )

3 takjes verse rozemarijn 

4 laurierblaadjes 

2 tenen knoflook ( 1 geperst, 1 in plakjes )

200-250 ml rode wijn

Bloem

Olijfolie

6 ansjovis filets

10 groene olijven,10 zwarte olijven

2 blikjes gepelde tomaten

Vers gemalen peper en zout 

Italiaanse kruiden 

Bereidingswijze

Wrijf de stukken kip in met zout, peper en Italiaanse kruiden. En leg de stukken kip in een kom. Doe er de laurierblaadjes, rozemarijn, geperste knoflook, en rode wijn bij.

Laat de kip een uurtje of 3 in de koelkast marineren. 

Verwarm de oven op 180 graden. Laat de kip uitlekken. Bewaar de marinade. Bestuif de kip met bloem. En schud overtollig bloem eraf. Verwarm olijfolie in een braadpan, en bak de stukken kip mooi bruin aan.

Haal de kip even uit de pan. Zet de pan weer op het vuur. Wat olijfolie erin, en bak de plakjes knoflook licht aan. Doe nu de ansjovis, olijven, tomaten, erbij. Roer even goed, om de tomaat fijn te krijgen. 

Doe nu de kip, en marinade erbij. Laat even aan de kook komen.

Doe het geheel in een ovenschaal. En zet deze anderhalf uur in een voorverwarmde oven van 180 graden. 

Haal de laurierblaadjes en takjes rozemarijn eruit.

Serveer met bijvoorbeeld krieltjes en een salade.