Mokkataart

Ingrediënten biscuitdeeg 

6 eieren

180 gram suiker

120 gram bloem

60 gram maïzena 

Snufje zout

Ingrediënten mokka crème 

50 ml mokka koffie ( gezet van mocca oploskoffie )

25 gram kristalsuiker 

250 gram ongezouten roomboter 

60 gram poedersuiker 

300 gram banketbakkersroom 

Ingrediënten banketbakkersroom 

65 gram suiker

16 gram vanillesuiker 

3 eidooiers 

35 gram bloem

350 ml melk

Om.de taart te decoreren wat moccaboontjes 

Bereidingswijze 

Begin met het maken van het biscuitdeeg. Ik doe dat vaak een dag van te voren. Dan is het, als je de taart gaat maken goed afgekoeld. 

Meng de bloem, maïzena en het snufje zout. Klop de eieren samen met de suiker op de hoogste stand in de keukenmachine of mixer schuimig. Dit duurt 10 minuten!

Zeef het bloem mengsel in gedeelte bij de eieren. En spatel/vouw, voorzichtig luchtig door het beslag. Bekleed een bak vorm met bakpapier. Ik smeer eerst de vorm in met wat boter. Dan blijft het papier goed zitten. Giet het beslag in de bakvorm. Zet in het midden van een voorverwarmde oven van 150 graden. Bak de biscuit in 30-35 minuten gaar. 

Pak je een grote vorm wordt de taart wat lager. Pak je een maatje kleiner wordt de taart hoger. 

Als de taart goed is zet je de oven uit. En de ovendeur op een kier. Laat de taart zo 15 minuten afkoelen. Laat dan de taart nog even in de vorm afkoelen. Daarna op een rooster tot hij koud is. Als je de taart de volgende dag pas gaat afwerken doe je deze in huishoudfolie. En zet je hem in de koelkast. 

De banketbakkersroom maken.

Meng suiker, vanillesuiker, en eidooiers in een kom door elkaar. Voeg ook de bloem toe, en roer tot het helemaal is opgenomen. In een pannetje verhit je de melk. Zodra het begint te koken draai je het vuur uit. Voeg een beetje melk toe aan het ei mengsel. Roer door tot de melk is opgenomen. Voeg de rest van de melk in delen toe. En roer tot een egaal mengsel.

Giet het mengsel weer terug in de pan. En zet het vuur weer aan. Breng aan de kook. Terwijl je blijft roeren. De room is goed als het de dikte van vla heeft. Giet de room in een grote schaal. En dek deze af met folie. Zo voorkom je dat er een velletje opkomt. Laat wat afkoelen en zet dan in de koelkast. De room zal dan nog indikken. Roer als je de banketbakkersroom gaat gebruiken eerst even goed door. 

De mokka crème maken.

Zet de koffie. ( 50 ml ) Doe 1 zakje mocca oploskoffie in een glas met 50 ml heet water dat net van de kook af is. En voeg de suiker eraan toe. Roer tot deze is opgelost en laat afkoelen. In een kom mix je de roomboter en poedersuiker romig. 

Roer de afgekoelde banketbakkersroom los,  voeg dit toe en klop het door het mengsel. Als laatste voeg je de afgekoelde koffie lepel voor lepel toe. Ook nog 2 sacchets mocca oploskoffie er doorheen mixen. Mix, tot deze volledig is opgenomen. 

Als alles goed afgekoeld is kan je de taart gaan opbouwen. 

Snijd het biscuitdeeg in 3 lagen. 

Besmeer de onderste laag met mokka crème. Leg de volgende laag erop. Besmeer opnieuw met mokka crème. 

Leg nu de laatste laag biscuit erop. Smeer nu de hele taart af met mokka crème. 

Druk nougatines tegen de zijkant van de taart. Doe nu mokka crème in een spuitzak en spuit toeven op de taart. 

Decoreer de taart met mokka boontjes en chocolade.