Pasta carbonara
Ingrediënten 4 pers
Spaghetti all uvo 400-500 gram
300 gram pancetta
1 teen knoflook
4 eidooiers
Parmezaanse kaas 120-140 gram
Olijfolie
Versgemalen peper en zout
Wat Kook water van de pasta
( rucola, kleine zoete tomaatjes, balsamico crème. Meng dit voor een lekkere salade voor erbij )
Bereidingswijze
Kook de Spaghetti in water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe wat olijfolie in een pan. Bak hierin de pancetta blokjes even aan, bak licht krokant. Daarna het teentje knoflook wat je heel fijn hebt gesneden en bak ook even kort mee.
Voeg dan de warme afgegoten Spaghetti toe, en warm nog eens goed door. Klop ondertussen de eidooiers los, Voeg versgemalen peper en zout toe, en de Parmezaanse kaas. Roer dit goed door elkaar.
Zet nu het vuur uit, en roer het ei mengsel goed door de Spaghetti. Voeg ook een scheutje van het warme pasta water toe. Je heerlijke romige carbonara is klaar.
Als je het lekker vind serveer met een rucola salade. Zie de ingrediënten.