Hartige taart kip

Ingrediënten 

Hartig taartdeeg ( vriezer )

2 Kipfilets

2 Speklappen 

2 rode uien 

1 rode en 1 gele paprika

1 courgette 

1 bakje kastanje champignons 

4 eieren

2 volle eetlepels crème fraiche 

Geraspte kaas

Zout,peper,kruiden

Bereidingswijze 

Vet een springvorm in met boter. Bekleed de vorm met de plakken hartig taartdeeg die je wat hebt laten ontdooien. Meestal gebruik ik 7 plakjes.

Snijd de kipfilet en spek in blokjes. Bak deze in een pan in olijfolie bruin. Kruid deze met zout, peper en kruiden naar keuze. Snijd de ui, paprika, courgette en champignons. Voeg eerst de ui toe en bak even mee. Daarna ook de paprika, courgette en champignons. Bak dit lekker aan. Klop in een kom de eieren los, met peper, zout en kruiden naar keuze. Ik gebruikte deze keer cajun kruiden. Maar je kan gebruiken wat je lekker vind. Klop dan ook de crème fraiche los bij de eieren. Laat het kip groenten mengsel even uitlekken in zeef of vergiet.

Doe het kip groenten mengsel in de vorm. Daarover heen wat geraspte kaas. Daaroverheen het ei crème fraiche mengsel. Als laatste nog wat geraspte kaas. Zet de taart in een voorverwarmde oven van 180 graden. Bak de taart 35 tot 45 minuten.

Ik serveer er altijd een salade bij.