Pappardelle met Italiaans stoofvlees

Benodigdheden 3 a 4 personen 


700 a 800 gram sukade of riblappen
200 gram gerookte spekblokjes

2 roma tomaten in blokjes
2 grote rode uien in halve ringen
2 tenen knoflook geperst 
400 gram champignons in kwarten
1 grote winterwortel in stukjes
Olijfolie
Bloem
Versgemalen Peper/zout
400 gram gepelde tomaten

200 ml rode wijn
Verse Italiaanse kruiden mix

Pappardelle of tagliatelle pasta

Bereidingswijze

Verwarm olijfolie in een braadpan. Snijd het vlees in stukken en kruid met vers gemalen peper en zout. Bestrooi met bloem. Dan bakt het vlees mooi, en heb je meteen wat binding straks voor je saus. Braad het vlees op middel hoog vuur mooi aan in de olijfolie.

Snijd de uien in halve ringen, de knoflook fijn, en voeg toe, voeg ook de spekblokjes toe, bak dit even mee. Snijd de winterwortel in blokjes en voeg ook toe. Bak dit geheel een paar minuten.


Snijd de gepelde tomaten en roma tomaten in stukken en voeg de gehele inhoud,  ook van het blikje toe, nu mag ook de rode wijn erbij.


Bind met kook touw de verse Italiaanse kruiden aan elkaar (oregano, rozemarijn, salie en tijm) Bij de ah in de koeling hebben ze heel handig verse Italiaanse kruiden. Een verpakking waar deze vier kruiden in zitten. Zodat je niet alles apart hoef te kopen.
Voeg nu een kopje water toe, en zorg dat het vlees onder staat. Laat dit nu op zacht vuur, 2.5 uur zacht stoven. Af en toe roeren, en kijken of het vlees onder staat, anders een scheutje water toevoegen.


Bak ondertussen de champignons in een andere pan met peper en zout mooi bruin. Snijd deze eerst in kwarten.
Voeg na 2.5 uur de champignons toe, en laat nog zacht, zonder deksel op de pan een half uur zacht stoven. Bind op het laatst met wat allesbinder, zodat je een mooie stevige saus hebt.
Kook de pappardelle volgens de aanwijzing, en serveer het stoofvlees over de pasta. Natuurlijk kan je bijv ook tagliatelle gebruiken. Of dit gerecht eten met brood, en heerlijk dippen in de saus.