Kruidnoten
Ingrediënten 50-70 stuks
250 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram donkerbruine basterdsuiker
4 theelepels koek en speculaas kruiden
Snuf zout
100 gram koude boter
90 ml melk
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160 graden
Roer het bakmeel, basterdsuiker, speculaas kruiden en zout door elkaar.
Voeg de koude boter en koude melk toe, en kneed tot een mooi deegje. Niet te lang kneden. Zorg dat het deeg niet te warm wordt. Want dan lopen de kruidnoten uit in de oven.
Ik heb het deeg nog een half uurtje in de koelkast gezet.
Maak er kleine bolletjes van en leg op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Je hoeft ze niet plat te drukken.
Leg ze met genoeg ruimte ertussen naast elkaar.
Bak de kruidnoten 20 a 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat ze afkoelen. Bij voorkeur op een rooster.