Appelbollen met amandelspijs
Ingrediënten 6 stuks
6 plakjes roomboter bladerdeeg
6 appels
150 gram amandelspijs
1 losgeklopt ei
Suiker
Kaneel
Sap van een halve citroen
Bereidingswijze
Pers het sap uit een halve citroen. Meng de amandelspijs met wat citroensap en wat losgeklopt ei. Zodat het wat smeuïger wordt.
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Vul de appels met het amandelspijs. Laat ondertussen de plakjes bladerdeeg ontdooien. Je moet daarna elk plakje deeg iets uitrollen met de deegroller. Anders past het niet goed om de appel.
Zet dan de appel in het midden, bestrooi met wat kaneel, en vouw het deeg om de appel heel.
Bestrijk de bovenkant met wat water. En druk de bovenkant in een schaaltje suiker. Zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de appelbollen in een voorverwarmde oven van 200 graden ongeveer 25 minuten. Na 20 minuten wel even kijken of ze niet te donker worden.