Asperge gratin ham-kaas
Benodigdheden 2 a 3 personen
1 kg asperges
150 gram achterham
4 eieren hard gekookt
Bosje verse peterselie
Geraspte belegen kaas
150 gram roomboter
Zout/peper
Bereidingswijze
Schil de asperges, snijd het onderste stukje, ongeveer 3 cm eraf, en kook ze 20 minuten in licht gezouten water. Giet ze af, en laat ze uitlekken op papier of in een zeef.
Smelt de roomboter in een pannetje.Pel de hard gekookte eieren, en prak ze in fijne stukjes.Roer het ei door de warme boter. Snijd ham en peterselie en roer dat ook door het boter/ei mengsel.Haal het pannetje van het vuur. Voeg een snufje zout en peper toe.
Verdeel dit mengsel over de asperges, die je in een ovenschaal hebt gelegd. Strooi er daarna nog wat geraspte kaas over. Zet de asperge schotel 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Heerlijk met bijv peterselie krieltjes in de schil.