Pittige pompoentjes
Ingrediënten 9 stuks
2 rollen tante Fanny bladerdeeg
300 gram halfom Gehakt
1/2 rode paprika
1 sjalotje
1 teen knoflook
1 ei losgeklopt
Paneermeel
Zout, peper, half zakje gehakt kruiden paprika
1/2 eetlepel sambal badjak
Bereingswijze
Steek met een uitsteek ring of glas 9 rondjes uit het bladerdeeg. Leg deze rondjes op een bakplaat bedekt met bakpapier. Vorm er een steeltje aan. Snijd de sjalotjes, paprika en knoflook in zeer kleine stukjes. Meng deze met het gehakt, 1/2 losgeklopt ei, paneermeel, zout, peper, gehakt kruiden paprika en sambal badjak. Kneed goed.
Leg wat van het gehakt mengsel op de rondjes bladerdeeg. Steek nu uit de tweede rol bladerdeeg weer 9 rondjes. Snijd er 2 driehoekjes uit voor de ogen. En Snijd een M vormige inkeping voor de mond. Leg deze op de rondjes op het bakblik. Druk goed aan. Besmeer de pompoentjes met losgeklopt ei.
Bak ze in een voorverwarmde oven van 200 graden mooi bruin en gaar in 15 a 20 minuten.