Apfelstrudel

Ingrediënten

1 rol koelvers bladerdeeg

3 appels

rozijnen

1 theelepel lichtbruine basterdsuiker

1 eetlepel suiker

2 eetlepels abrikozenjam

1 los geklopt ei

Voor de vanillesaus 

12 gram custard van Koopmans

30 gram suiker

400 ml melk

Bereidingswijze

Rol het bladerdeeg uit. Je kan ook plakjes bladerdeeg uit de vriezer gebruiken. Druk ze dan goed tegen elkaar aan. Snijd de appel in blokjes. Wel de rozijnen in water. Laat ze uitlekken en dep droog. Meng de appel met de rozijnen, suiker, basterdsuiker en abrikozenjam. Leg het appelmengsel op het bladerdeeg. Vouw dicht, bestrijk van te voren de randen met wat losgeklopt ei en druk goed aan. Snijd aan de bovenzijde met een scherp mes inkepingen, en bestrijk de bovenzijde met losgeklopt ei. Bak de apfelstrudel 20 a 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Maak ondertussen de vanillesaus.

Roer de suiker door de custard. Roer er ook 4 eetlepels van de melk doorheen. Verwarm de resterende melk. Voeg de aangemaakte custard toe aan de melk. Breng al roerende aan de kook. En laat zachtjes 3 minuten koken. Als je de saus af laat koelen, dus niet meteen gebruikt, leg er dan plastic folie over. Zodat er geen vel vormt.

Serveer de apfelstrudel met de vanillesaus, slagroom en bijvoorbeeld vanille-ijs.