Speculoos dessert in glaasje
Ingrediënten 4-6 glaasjes
250 gram mascarpone
250 ml slagroom
2 eetlepels suiker
1 theelepel kaneel
1 theelepel koek en speculaas kruiden
6 eetlepels speculoos pasta
Speculoos koekjes ongeveer 12 stuks
Bereidingswijze
Verwarm 4 eetlepels speculoos pasta in een pan. Verwarm zacht op laag vuur.
Laat de speculoos pasta iets afkoelen.
Doe de mascarpone, slagroom, suiker, kaneel, Koek en speculaas kruiden in een beslag kom. Mix tot deze bijna stijf is geslagen. Voeg dan 2 eetlepels speculoos pasta toe. En mix tot een mooie crème.
Verkruimel de koekjes. Laat voor elk glaasje 1 koekje heel voor garnering.
Maak nu laagjes in de glaasjes. Koekjes, Speculoos crème, koekjes, speculoos crème. En als laatste schenk je er wat van de gesmolten speculoos pasta over.
Zet minimaal 3 uur in de koelkast. Steek er bij serveren een koekje in.