Chicken curry met spinazie en aardappelen
Een heerlijke curry, dit keer met aardappelen, snel klaar, en heerlijk vol van smaak.
Ingrediënten
600 gram kipfilet in blokjes
2 rode uien
1 potje milde curry pasta pataks 165 gram
stukje gember van 3 cm
1 bakje cherry tomaatjes
400 gram Spinazie
1 kg aardappelen vast kokend
400 ml kokosmelk
peper/zout/nootmuskaat
1 eetlepel bruine suiker
Knoflook/koriander naan broodjes
Bereidingswijze
Schil en kook de aardappelen 15 a 20 minuten, laat ze afkoelen, snijd ze dan in stukken. Snijd de rode uien in halve ringen, het stukje gember heel fijn. De cherry tomaatjes snijd je door de helft. Doe wat olijfolie en boter in een hapjes pan. Bak hierin de ui en gember. Voeg dan de kipfilet toe, kruid met peper en zout. Als de kip mooi gebakken is, voeg je de cherry tomaatje toe, en bak je die ook even mee. Doe dan de kokosmelk erbij, en de curry pasta, roer dit tot een mooi geheel, en voeg ook de bruine suiker toe. Doe dan de aardappelen erbij, roer weer door tot het goed warm is. Als laatste voeg je de spinazie toe, en warm het goed door. Ook nog een snufje nootmuskaat. Proef, en maak zo nodig op smaak met zout/peper/bruine suiker.
Serveer met de naan broodjes, kan je heerlijk mee dippen in de saus.