Hier wordt je toch vrolijk van Pasen taartje

Ingrediënten 

Voor het biscuitdeeg 

6 eieren

180 gram suiker

120 gram bloem

60 gram maïzena 

Snufje zout

 

Voor de boter crème 

250 gram ongezouten roomboter 

250 gram poedersuiker 

1 theelepel vanille aroma

Rode Kleurstof

 

Voor de vulling

Slagroom 250 ml

Mascarpone 250 gram

2 eetlepels suiker

1 zakje vanillesuiker 

1 zakje slagroom versteviger 

Verse frambozen 

Paaseitjes naar keuze

Bereidingswijze 

Begin met het maken van het biscuitdeeg. Ik doe dat een dag van te voren. Zodat het deeg goed afgekoeld is als je de taart gaat opbouwen. 

Meng de bloem, maïzena en Snuf zout. Klop de eieren met de suiker met de mixer op de hoogste snelheid. Dik en schuimig. Dit duurt 10 minuten. Zeef het bloem mengsel in gedeelten bij de eieren. En spatel/ vouw voorzichtig luchtig door het beslag. Giet het beslag in een springvorm van 18 cm. En zet in een voorverwarmde oven van 150 graden. 30 a 35 minuten. De vorm bekleed ik eerst met bakpapier. Ik smeer de vorm in met boter. En plak dan het bakpapier er tegenaan.

Als de taart goed is zet je de oven uit. De deur op een kier. Na een paar minuten kan je de taart uit de oven halen. Laat eerst even in de vorm afkoelen. Haal dan uit de vorm. Keer ondersteboven en laat op een rooster afkoelen. Dan in Vershoud folie in de koelkast tot je de taart af gaat werken.

Maak nu de boter crème. Mix de roomboter 5 a 6 minuten op hoge snelheid. Hij wordt dan luchtig en lichter van kleur. Doe dan beetje bij beetje de poedersuiker erbij. En blijf mixen. Op het laatst de vanille aroma. Zet de boter crème even apart.

Voor de vulling klop je eerst de slagroom met de suiker en slagroom versteviger stijf. Klop in een andere kom de mascarpone met de vanillesuiker zacht. Doe dan de slagroom en mascarpone crème bij elkaar en mix nog even.

Nu de taart opbouwen. Snijd de taart horizontaal in drie gelijke stukken. Leg het onderste stuk op je taart plateau. Smeer er wat van het slagroom mascarpone mengsel op. Je kan ook alleen slagroom gebruiken uiteraard. Laat dan de mascarpone weg. Ook kan je er nog een lekker laagje jam tussen smeren. 

Leg op het slagroom mascarpone mengsel verse frambozen. De twee andere plakken biscuitdeeg steek je in het midden met bijv een champagne glas een rondje uit. Daar komen de paaseitjes in.

Leg de tweede plak met gat er nu op. Besmeer weer met het slagroom mengsel. Ook daar weer frambozen op. Vul het gat op met chocolade eitjes. Leg de laatste plak deeg erop. Vul met nog wat paaseitjes. 

Nu ga je de taart afsmeren. 

Verdeel de boter crème in drie schaaltjes. Laat één schaaltje wit. Een kleur je licht roze, de andere donker roze met de Kleurstof.

Besmeer nu de bovenzijde van de taart met de witte botercrème. Het midden met de licht roze. Het onderste stuk van de taart met donker roze.

Strijk het met behulp van een paletmes glad.

Decoreer de taart naar keuze met bijvoorbeeld paaseitjes/Paas chocolade, merengue.