Courgette paprika taart


Ingrediënten

1 pakje hartig taartdeeg plakjes uit de vriezer
250/300 gram spekjes
1 rode, 1 groene en 1 gele paprika
1 courgette
2 rode uien
4 eieren
2 volle eetlepels crème-fraîche 
Geraspte oude kaas
Blaadjes verse basilicum
Zout/peper/Italiaanse kruiden
Olijfolie

Bereidingswijze

Vet de quiche vorm in, en bekleed met de plakjes hartig taartdeeg. Bak de spekjes en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de paprika's in lange repen en bak even in wat olijfolie met Italiaanse kruiden en wat zout. ( Ik gebruik een Italiaanse kruiden molentje met zout ) Leg de paprika's op een bord. Snijd de rode ui in halve ringen en bak ook in wat olijfolie. Leg ook even op een bord. Snijd de nu de courgette in schijfjes, en bak deze ook met wat Italiaanse kruiden en zout in wat olijfolie.

Ga nu alles mooi verdelen over je taart. Houd een paar stuks van alles apart. Klop de eieren los met peper/zout/ Italiaanse kruiden. En voeg ook de crème-fraîche toe, wat geraspte oude kaas, en een paar blaadjes fijn gesneden basillicum. ( Je mag natuurlijk ook een jongere kaas soort gebruiken, maar ik vind dit lekker pit geven aan de taart ) Schenk dit over je taart. Doe nu als laatste nog wat van de paprika, courgette, ui en spekjes erover heen leggen. Bestrooi met wat kaas. Bak nu de taart in ongeveer 30 minuten gaar en mooi bruin in een voorwerwarmde oven van 180 graden.