Krieltjes ovenschotel
Ingrediënten 4 personen
800 gram krieltjes
500 gram gehakt
2 uien
2 tenen knoflook
1 rode paprika
100 gram ontbijtspek even in stukjes snijden
crème fraîche 200 gram
Geraspte kaas
Zout/vers gemalen peper
1 volle theelepel paprikapoeder
1 volle theelepel kerrie
Handje verse peterselie
Handje verse bieslook
Bereidingswijze
Bak de krieltjes in een koekenpan mooi bruin en gaar.
Doe een scheutje olijfolie in een pan, en bak hierin de gesnipperde ui, knoflook en stukjes ontbijtspek.
Voeg hieraan toe, zout, peper, paprikapoeder en kerriepoeder. Bak dit kort mee. Voeg dan het gehakt toe en in stukjes gesneden paprika en bak dit rul.
Voeg dan de gebakken krieltjes toe, roer even om, dan ook de crème-fraîche en verse kruiden toevoegen. Naar smaak kan je nog altijd wat zout en kruiden toevoegen. Roer het even goed om.
Doe het in een ovenschaal, en strooi er geraspte kaas overheen.
Zet de ovenschotel 20 a 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Serveer met een frisse salade.