Kruidnoten tiramisu
Ingrediënten 4 tot 6 personen
Lange vingers 16-20 stuks
schaaltje chocolademelk
Cacao poeder
2 eetlepels suiker
250 gram mascarpone
250 ml slagroom
Kruidnoten/chocolade kruidnoten
1.5 - 2 eetlepels koek en speculaas kruiden
2 volle theelepels kaneel
( speculaas likeur ) Optie
Bereidingswijze
Roer de mascarpone even heel goed los met een vork. Doe in een ruime kom de slagroom, suiker, mascarpone, kaneel en speculaas kruiden. Mix dit met een mixer tot slagroom dikte. Je hebt dan een mooie fluweel zachte crème. Doop de lange vingers even in de chocolademelk, en leg deze in een schaal. Hierop een laagje speculaas crème. Daarover wat cacaopoeder. Dan een laagje kruidnoten. Daarop nogmaals een laagje speculaas crème. Als laatste wat cacao poeder, en verkruimelde chocolade kruidnoten. Dek de schaal goed af, en zet minimaal 6 uur in de koelkast. Als je het lekker vind, kan je naast chocolade melk, ook nog een scheutje speculaas likeur gebruiken om je lange vingers in te dopen.