Gebakken aardappelen, courgette ovenschotel met kip
Benodigdheden 4 personen
300 gram kipfilet in blokjes
1 grote ui
1 rode paprika
1 courgette
1 bakje kastanje champignons
Aardappel partjes met schil 800-900 gram
Geraspte Belegen kaas
125 gram Crème fraiche
Versgemalen zout en peper
Italiaanse kruiden
Paprikapoeder, gerookt paprikapoeder
Bereidingswijze
Snijd 300 gram kipfilet in blokjes. Kruid deze met versgemalen peper en zout, paprikapoeder en als je het in huis hebt wat gerookt paprikapoeder. Is heel smaakvol en geeft wat pit. Snij de paprika in reepjes, ui in halve ringen, champignons in plakjes, en courgette in ronde plakjes.
Bak in een pan in wat olijfolie de aardappel partjes goudbruin. Leg deze onderin je ovenschaal. Bak de kipfilet blokjes mooi bruin en gaar, zet even apart in een schaal.
Bak nu de plakken champignons, doe bij de kip. Bak de in repen gesneden paprika en doe bij de kip. Zo ook de ui, daarna de plakken courgette. Ik doe over de champignons en courgette als ik ze in de pan doe wat versgemalen peper en zout. Ook wat Italiaanse kruiden vind ik lekker. Laat het kip groente mengsel een beetje afkoelen.
Roer dan crème-fraîche en geraspte kaas door het kip groente mengsel. Roer goed door. En doe het mengsel bovenop de aardappeltjes in de ovenschaal.
Strooi er nog wat geraspte kaas over en zet de schotel in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Bak de schotel mooi bruin in 20 a 25 minuten.