Blue berry cheese cake mini's
Ik ben dol op cheese cake. En dit recept, met blauwe bessen is echt goddelijk lekker!! Heb niet alleen roomkaas, maar ook crème-fraiche gebruikt, waardoor het wat frisser blijft. De zoete bastogne bodem, en het frisse van de blauwe bessen en roomkaas is echt zo lekker. Een favorietje van mijzelf dus.
Ingrediënten
15 bastogne koekjes
150-200 gram blauwe bessen
75 gram blue band voor koekjes
300 g roomkaas (bv Monchou)
150 g suiker
1 zakje vanillesuiker
snufje zout
200 ml crème-fraîche
2 eieren
1 theelepel maïzena
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 140 graden.
Maak van de bastogne koekjes fijne kruimels en smelt de boter. Op een pannetje op heel laag vuur. Meng de boter en kruimels door elkaar. Doe de papieren vormpjes in een muffinbakvorm en verdeel het koekmengsel er over en druk iets aan met een lepeltje.
Mix de monchou los in een kom. Voeg de suiker, vanillesuiker en een snufje zout toe en mix tot deze is opgenomen. Tik de eieren er een voor een bij en mix er ook door. Mix de crème-frache er door en als laatste een lepeltje maizena. Schep blauwe bessen door het beslag heen. Houdt wat apart
Vul de vormpjes en verdeel de rest van de bessen er over en druk er ietsje in. Zet de mini cheese cakejes ongeveer 30 minuten in de oven.
Laat ze dan daarna op kamertemperatuur komen en zet ze vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast.
Haal voorzichtig de papieren vormpjes eraf. En smullen maar!!