Chewy gevulde koeken
Heerlijke gevulde koeken, met een Chewy bite. Hier gemaakt door Joelle ( onze lieve schoondochter) Wij worden vaker verwend met deze lekkernij. Je kan heerlijk variëren met wat voor vulling je erin doet.

Ingrediënten 12 stuks
125 gram ongezouten roomboter
100 gram lichte basterdsuiker
75 gram suiker
1 ei
1 theelepel vanille aroma
300 gram bloem
1.5 theelepel baking soda
( vulling, chocolade, pistachenoten, kinder chocolade, cranberry's, rozijnen )

Bereidingswijze
Mix de roomboter met de suikers zacht. Dan de eieren en vanille aroma toevoegen. En weer even mixen. Dan de bloem en baking soda toevoegen en mixen. De bloem altijd even zeven.
Dan voeg je de vulling toe. Als je verschillende smaken wil maken verdeel dan het koekjes deeg in verschillende kommen. Wat heel lekker is is de combinatie pistache noten en witte chocolade. Voeg gepelde pistache noten en blokjes witte chocolade toe. En kneed dit er rustig doorheen. Nu niet meer mixen!
De smaak drie chocolades is ook heerlijk. Pure, melk, en witte chocolade toevoegen en rustig mengen.
M & m 's is ook leuk. Blokjes kinder bueno.
Maak van het deeg nu een bal. Dek af met huishoudfolie en leg in de koelkast. Een uur tot anderhalf uur en. Dit is heel belangrijk. Zodat het deeg mooi stevig wordt. Wat ook belangrijk is, is dat je de oven goed voorverwarmd. De koeken gaan kort in de oven. Dus het is belangrijk dat je oven goed op temperatuur is.
Haal het deeg uit de koelkast. Bedek een bakplaat met bakpapier. Maak van het deeg balletjes. Ter grootte van een golfbal. Leg deze op de bakplaat.
Bak de koeken in een voorverwarmde oven van 170 graden. Ongeveer 12 a 13 minuten.
Laat de koeken afkoelen op een rooster. Waarna ze hun heerlijke Chewy bite krijgen.

De pistache koeken met witte chocolade