Broccolisoep met zalmsnippers

Broccoli soep met zalm snippers

Ik heb een recept bedacht voor een simpele, heerlijke broccoli soep. Verse, eenvoudige ingrediënten. Een soepje wat snel klaar is, en ook nog eens gezond. Als je niet van vis/zalm houdt, kan je bij het serveren ook wat crème-fraîche en geraspte kaas gebruiken in plaats van de zalm.

Ingrediënten

2 eetlepels olijfolie
2 grote uien
2 tenen knoflook
500-600 gram broccoli
1 liter water
2 groente bouillon tabletten
zout/peper/nootmuskaat
Klein scheutje kookroom
Gerookte zalm


Bereidingswijze

Doe 2 eetlepels olijfolie in een pan. Snipper de ui en knoflook. Bak de ui en knoflook licht aan. Snijd de broccoli in stukken, voeg toe aan de ui en knoflook en laat kort even mee bakken. Los in een liter warm water de bouillon blokjes op, en voeg toe aan de pan.

Zet het vuur op laag als de soep kookt, en laat 30 minuten zachtjes koken. Neem de pan van het vuur, en maak een mooie soep door middel van de staaf mixer. Mix tot je een mooi glad geheel hebt. Breng op smaak met een snufje nootmuskaat en wat vers gemalen peper. Voeg zout alleen nog toe als dat nodig is. Roer tot slot een klein scheutje kook room door de soep.

Snijd wat gerookte zalm in snippers, en serveer dat op de soep.