Stoofvlees
Ingrediënten 4 personen
Ouderwets stoofvlees, heerlijk bij aardappeltjes en rode kool. Of bij frietjes.
1 kilo riblappen of sukadelappen
3 uien
Zout/peper/nootmuskaat
Bloem
Allesbinder
2 laurierblaadjes
Croma bakproduct
1 plak ontbijtkoek
Bereidingswijze
Snijd het vlees in grove stukken, bestrooi met,
Zout, peper, nootmuskaat en wat bloem.
Laat croma bruin worden.
Doe het vlees in de pan, en bak het mooi bruin.
Voeg dan water toe, zodat het vlees onder staat.
Voeg de laurierblaadjes toe, deksel op de pan en laat op een klein vuur drie uur zacht sudderen.
Af en toe even omroeren en kijken of er misschien wat water bij moet.
Na twee uur voeg je de in halve ringen gesneden ui toe.
En een dikke plak ontbijtkoek.
Laat nu nog een uur zacht sudderen onder af en toe om scheppen.
Aan het einde kan je, indien nodig nog wat allesbinder toevoegen.
Heerlijk met rode kool een een aardappeltje of met frietjes.