Kip Tikka Massala
Ingrediënten 4 personen
600 g kipfilet
Olijfolie
1 grote rode ui, gepeld en gesnipperd
1 rode paprika
2 tenen knoflook, fijngehakt
Stukje gember (3 cm), geschild en geraspt
1 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
3 theelepels garam masala (Indiaas specerijenmengsel)
1/4 theelepel chilipoeder
1 theelepel kurkuma
2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
3 volle eetlepels tomatenpuree
400 ml gezeefde tomaten
6 el volle yoghurt
2 el fijngehakte koriander
Zout en peper uit de molen
Voor de marinade
2 eetlepels volle yoghurt
1 teen knoflook
versgemalen peper en zout
1 eetlepel garam masala
1 theelepel geraspte gember
3 grote ( roma ) tomaten in blokjes
Bereidingswijze
Laat de kip op kamertemperatuur komen. Snijd in blokjes. En zet deze een uurtje of twee in de marinade. Zie boven de ingrediënten voor de marinade.
Verhit een pan met wat olie en fruit de ui, knoflook, gember en rode peper, totdat de ui zacht is.
Voeg dan de specerijen, tomatenpuree en suiker toe en bak kort even verder. Breng goed op smaak met zout en peper.
Voeg tot slot de gezeefde tomaten toe en laat de saus enkele minuten zachtjes pruttelen. Proef de saus en breng indien nodig nogmaals op smaak met zout en peper of wat bruine suiker. Zet deze pan even opzij.
Pak een nieuwe pan, verwarm de pan op hoog vuur met wat olie. Bak de gemarineerde kip rondom licht goudbruin en breng op smaak met zout en peper. Bak nu ook de in stukjes gesneden rode paprika mee. Voeg de saus aan de kip toe en laat 10 a 15 minuten zachtjes pruttelen totdat de saus iets is ingedikt is.
Roer de laatste 5 minuten van de kooktijd de yoghurt en de helft van de koriander door de saus en warm nog even mee (niet meer laten koken).
Bestrooi de kip tikka masala vlak voor serveren met de overige koriander en serveer met geurige pandan, of basmatirijst. Wat hier ook heerlijk bij is is naanbrood. Hou je niet van koriander laat deze dan gewoon weg.