Pistache-frambozen taart

Benodigdheden ( 14 punten )
Voor de biscuit
6 eieren
180 gram suiker
120 gram bloem
60 gram maizena
Snufje zout
Voor de botercremé
500 gram ongezouten roomboter
500 gram poedersuiker
180 gram Pistache crème
4 eetlepels melk op kamertemperatuur
Overige ingrediënten
250 ml slagroom ( 35% vet )
2 eetlepels suiker
2 zakjes slagroom versteviger
( Optioneel rode kleurstof)
Verse frambozen 250 gram
Frambozen jam
Pistache noten ongepeld 150 gram
Bereidingswijze
Begin met het maken van je biscuit. Doe dat een dag van te voren. Dan is het de volgende dag goed afgekoeld en fijn mee te werken. Bewaar het in de koelkast.
Mix de eieren samen met de suiker minimaal tien minuten. In keukenmachine of met de mixer goed luchtig. Zeef de bloem en maizena. Spatel nu in gedeelten heel rustig de bloem en maizena en snuf zout erdoor. Meng goed. Maar roer niet te hard. Zodat de lucht erin blijft.
Bekleed 2 bakvormen van 18 cm met bakpapier. Smeer eerst de vorm licht in met boter. Blijft het bakpapier goed zitten. Verdeel het biscuit deeg over de twee vormen.
Zet in een voorverwarmde oven van 150 graden en bak 35 tot 40 minuten.
Zet de ovendeur even 5 minuten op een kier, en haal dan uit de oven. Laat afkoelen. Haal na half uur uit de vorm. Laat helemaal afkoelen, doe ze dan in huishoudfolie en zet in de koelkast tot de andere dag.
Maak de botercremé. Zorg dat de roomboter heel zacht is. En mix deze 10 minuten. De boter wordt witter van kleur. Zeef de poeder suiker. Voeg lepel voor lepel de poedersuiker toe. Blijf mixen. Als alle poedersuiker erin zit de melk toevoegen en weer even mixen. Dan voeg je de pistachecreme toe, en mix je het weer een minuutje of tien. De pistache botercremé is nu klaar. Zet even weg.
Klop nu de slagroom met suiker en slagroom versteviger stijf. Ik voeg rode kleurstof toe. Omdat ik roze leuk vind kleuren bij de frambozen. Maar uiteraard kan je de slagroom ook gewoon wit laten. Zet even weg.
Pel de pistachenoten en hak ze in de hakker van je staafmixer. Niet helemaal fijn, zodat je nog wel kan zien dat het pistachenoten zijn.

Nu ga je de taart opbouwen.
Snijd allebei de biscuits doormidden. Je hebt nu 4 stuks. Doe een beetje van de pistache botercremé in een spuitzak. Om dijkjes te spuiten. Dit is zodat de vulling er niet uit kan lopen. De rest gewoon in een kom.
Besmeer de eerste laag met de pistache botercremé. Eerst rondom een dijkje. Leg er weer een plak biscuit op. Spuit weer rondom een dijkje. Dan een laagje frambozen jam. Daarop leg je een laag verse frambozen. Weer een plak biscuit. Eerst weer een dijkje. Dan een laag ( roze ) slagroom.
Dan de laatste plak biscuit. Nu ga je de taart helemaal afsmeren met botercremé. Gebruik hiervoor een paletmes en taartschraper. Ik zet de taart altijd op een draai plateau. Terwijl ik de taart afstrijk draai ik het plateau rond.
Smeer de taart mooi glad af. Maak aan de onderkant een randje met de gemalen pistachenoten. Garneer de bovenkant met verse frambozen en pistachenoten.

Een hoge taart is niet makkelijk in punten te snijden. Snijd daarom dikke plakken af, die je daarna weer in de lengte snijdt. Zodat je elke smaak in elk stukje hebt.
