Babi ketjap met nasi "van de chinees"

Ingrediënten voor babi ketjap 4 personen 

1 kg schouderkarbonades 

7 eetlepels ketjap asin

7 eetlepels ketjap manis

2 eetlepels witte wijnazijn 

3 eetlepels bruine suiker

1 theelepel Laos

Peper en zout

Zonnebloemolie 

Bereidingswijze 

Snijd de karbonades van het bot, in stukken. Kruid met zout, peper, Laos en bruine suiker. Laat een half uurtje marineren.

Doe twee eetlepels zonnebloemolie in een braadpan. Bak het vlees aan. Voeg dan de ketjap asin en manis toe. Ook de witte wijnazijn. Ook een half glas water. Doe de deksel op de pan, en laat 2.5 uur op klein vuur sudderen. Kijk wel af en toe, of je misschien wat vocht moet toevoegen. Laatste kwartier deksel van de pan. Zodat de saus wat inkookt. 

Ingrediënten nasi 4 personen 

Witte rijst

1 + 1/3  Kippenbouillon blokje

4 eieren

1 prei

1 grote witte ui

200 gram ham vleeswaar 

100 gram fricandeau vleeswaar

Knoflookpoeder

Zout en peper

Bereidingswijze 

Kook de rijst één dag van te voren, in water met wat zout en een kippenbouillon blokje. Zet de rijst in de koelkast tot de volgende dag.

Zet een grote koekenpan op het vuur met twee eetlepels zonnebloemolie. Fruit hierin de gesnipperde ui, voeg dan ook de zeer fijn gesneden prei toe. Ook wat zout en peper. En bak op laag vuur. Niet bruin laten worden. Ondertussen heb je in een andere pan roerei gemaakt van de vier eieren. Voeg de eieren toe aan het ui, prei mengsel. En warm even mee. Dan de in reepjes gesneden ham en fricandeau. Roer even door. Dan ook de rijst. Maak op smaak met wat zout, peper, snufje knoflook poeder. ( echt een beetje maar ) En verkruimel 1/3 kippenbouillon blokje erboven. En warm de nasi goed door.