Pulled Pork

Broodje Pulled Pork met rode kool kwark salade

 

Deze benodigdheden zijn voor 500 gram vlees. Heb je een stuk procureur van 1 kilo neem je de hoeveelheden dubbel, een stuk van 1.5 kg vlees, de kruiden driedubbel. Ik heb vandaag de pulled pork op broodjes gedaan. Maar dit basis recept van pulled pork kan je ook op frites doen, of bijv nacho's met pulled pork. Je kan het op vele manieren gebruiken.

 

Benodigdheden voor 6 broodjes

 

500 gram procureur

1 theelepel zout

1/2 theelepel chilipoeder

1/2 theelepel cayennepeper

1/4 theelepel komijnzaad gemalen

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel gerookt paprikapoeder

1 theelepel suiker

1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker

1/2 theelepel zwarte peper

Barbecuesaus ( Smokey bbq honey saus remia )

 

Voor de rodekool salade

40 gram wortel julienne gesneden

100 gram rode kool fijn gesneden

1/2 jonagold appel in blokjes

1 eetlepel citroensap

1 eetlepel kwark

1 eetlepel mayonaise

6 broodjes

 

Bereidingswijze

Meng alle kruiden en suiker om een dry rub te maken en wrijf het stuk procureur in met de kruiden. Laat het minimaal een uur marineren. Verwarm je oven voor op 110 graden. Leg het stuk vlees in een bakblik of ovenschaal en verwarm het tot een kerntemperatuur van 70 graden. Bij dit stuk vlees van 500 gram duurde dit twee uur. Meet de temperatuur met een kern temperatuur meter.

Hoe lang het duurt, hangt af van de grootte van je stuk vlees, en het vet percentage. Zet de temperatuur van je oven nu terug naar 90 graden, en verwarm het vlees nu tot een kerntemperatuur van 88 graden.

Is je vlees 88 graden, zet de oven uit, en verpak de schaal in aluminium folie. Laat nog heel even rusten, ongeveer 20 minuten. Je pulled pork haal je nu uit de oven, en trek je met twee vorken uit elkaar.

( Mengen als je dit lekker vind met wat honing barbecuesaus. )

Deze is nu klaar voor gebruik. Bijv nacho's met pulled pork. Frites pulled pork. Wij deden het vandaag op een broodje met een rode kool kwark salade.

Meng hiervoor alle ingrediënten voor de salade.

Besmeer een broodje met wat barbecue saus, hierop de salade, daarbovenop de pulled pork.