Tiramisu
Ingrediënten 6-8 personen
500 gram mascarpone
4 eieren
110 gram suiker
Schaaltje espressokoffie
Marsala wijn 1 wijnglas
2 pakken lange vingers
Cacaopoeder
Bereidingswijze
Splits de eieren. Klop de eidooiers samen met de helft van de suiker romig. Duurt ongeveer 5 minuten.
Voeg de mascarpone toe en klop het weer. Als het een mooi romig geheel is zet je dit even apart.
Klop in een andere kom de eiwitten stijf. Als het stijf is voeg je lepel voor lepel de rest van de suiker toe. Klop steeds tot de suiker is opgenomen.
Spatel dan het eiwit door het eidooiers/suiker mengsel.
Laat de espressokoffie afkoelen, en voeg daar de masala wijn aan toe. Doop lange vingers in het espressokoffie Marsala mengsel. En ga laagjes maken in een schaal. Begin met lange vingers. Eindig met de crème.
Bestrooi met Cacaopoeder. Laat de tiramisu een nachtje in de koelkast staan.